top of page

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Оваа Политика за приватност опишува како вашите лични информации се собираат, користат и споделуваат кога посетувате или купувате од нашата веб страна.

 

СОБИРАЊЕ НА ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ 

Кога ќе ја посетите страницата, ние автоматски собираме одредени информации за вашиот уред, вклучувајќи информации за вашиот веб-прелистувач, IP адреса, временска зона и некои од колачињата што се инсталирани на вашиот уред. Дополнително, додека ја прелистувате страницата, собираме информации за поединечните веб-страници или производи што ги гледате, кои веб-локации или термини за пребарување ве упатиле на страницата и информации за тоа како комуницирате со страницата. Овие автоматски собрани информации, ги нарекуваме  „Информации за уредот“.

 

Ние собираме информации за уредот користејќи ги следните технологии:

- „Колачиња“ се датотеки со податоци што се поставени на вашиот уред или компјутер и често вклучуваат анонимен единствен идентификатор. За повеќе информации за колачињата и како да ги оневозможите колачињата, посетете http://www.allaboutcookies.org.

- „Датотеките за евиденција“ ги следат дејствата што се случуваат на страницата и собираат податоци, вклучувајќи ја вашата IP адреса, типот на прелистувач, давателот на Интернет услугата, страниците за упатување/излез и печатите за датум/време.

- „Веб-светилници“, „ознаки“ и „пиксели“ се електронски датотеки што се користат за снимање информации за тоа како ја прелистувате страницата.

 

Дополнително, кога купувате или се обидувате да купите преку страницата, собираме одредени информации од вас, вклучувајќи го вашето име, адреса за наплата, адреса за испорака, информации за плаќање (вклучувајќи броеви на кредитни картички), адреса на е-пошта и телефонски број. Овие информации ги нарекуваме „Информации за нарачка“.

Кога зборуваме за „Лични информации“ во оваа Политика за приватност, зборуваме и за информации за уредот и за информации за нарачката.

 

КАКО ГИ КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ?

Информациите за нарачката што ги собираме, ги користиме, генерално за да ги исполниме сите нарачки поставени преку страницата (вклучувајќи обработка на вашите информации за плаќање, договарање за испорака и обезбедување на фактури и/или потврди за нарачката). Дополнително, ги користиме овие информации за нарачката за:

- Комуникација со вас;

- Проверете ги нашите нарачки за потенцијален ризик или измама; и

- Кога се во согласност со преференциите што сте ги споделиле со нас, да ви обезбедиме информации или рекламирање во врска со нашите производи или услуги.

 

Ги користиме информациите за уредот што ги собираме за да ни помогне да провериме за потенцијален ризик и измама (особено, вашата IP адреса), и општо, за да ја подобриме и оптимизираме нашата страница (на пример, со генерирање аналитика за тоа како нашите клиенти прелистуваат и комуницираат со страницата и да го процениме успехот на нашите маркетинг и рекламни кампањи).

 

 

СПОДЕЛУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Ги споделуваме вашите лични податоци со трети страни за да ни помогнат да ги користиме вашите лични податоци, како што е опишано погоре. На пример,  користиме Google Analytics за да ни помогне да разбереме како нашите клиенти ја користат страницата -- можете да прочитате повеќе за тоа како Google ги користи вашите лични информации овде: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Можете исто така да се откажете од Google Analytics овде: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Исто така може да ги споделиме вашите лични податоци за да се усогласиме со важечките закони и прописи, да одговориме на покана, налог за пребарување или друго законско барање за информации што ги добиваме или на друг начин да ги заштитиме нашите права.

 

РЕКЛАМИРАЊЕ

Како што е опишано погоре, ги користиме вашите лични податоци за да ви обезбедиме насочени реклами или маркетинг комуникации за кои веруваме дека може да ве интересираат. За повеќе информации за тоа како функционира насоченото рекламирање, можете да ја посетите образовната страница на Иницијативата за мрежно рекламирање („NAI“) на http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

 

Можете да се откажете од насоченото рекламирање со користење на линковите подолу:

- Фејсбук: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous

- Бинг: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

 

Дополнително, можете да се откажете од некои од овие услуги со посета на порталот за откажување на Digital Advertising Alliance на: http://optout.aboutads.info/.

 

"НЕ СЛЕДИ" СИГНАЛ

Ве молиме имајте предвид дека ние не го менуваме собирањето податоци на нашата страница и практиките за употреба кога гледаме сигнал „Не следи“ од вашиот прелистувач.

 

ВАШИТЕ ПРАВА

Ако сте жител на Европа, имате право да пристапите до личните информации што ги имаме за вас и да побарате вашите лични податоци да се коригираат, ажурираат или избришат. Доколку сакате да го искористите ова право, ве молиме контактирајте не преку контакт информациите подолу.

 

Дополнително, ако сте жител на Европа, сакаме да потенцираме дека ги обработуваме вашите информации со цел да ги исполниме договорите што би можеле да ги имаме со вас (на пример, ако направите нарачка преку страницата), или на друг начин за да ги оствариме нашите легитимни деловни интереси наведени погоре. Дополнително, имајте предвид дека вашите информации ќе бидат префрлени надвор од Европа, вклучително и во Канада и САД.

 

ЗАДРЖУВАЊЕ ПОДАТОЦИ

Кога поставувате нарачка преку страницата, ние ќе ги задржиме вашите информации за нарачката, за наша евиденција, освен ако и додека не побарате од нас да ги избришеме овие информации.

 

ПРОМЕНИ

Можеме да ја ажурираме оваа политика за приватност од време на време за да ги одразиме промените во нашите практики или од други оперативни, правни или регулаторни причини.

 

 

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

За повеќе информации за нашите практики за приватност, ако имате прашања или ако сакате да поднесете жалба, ве молиме контактирајте нѐ преку е-пошта на cservice@marinacosmeticlab.com или по пошта користејќи ги деталите дадени подолу:

 

Марина Козметик Лаб

ул.Архиепископ Михаил 24

1400 Велес

Северна Македонија

PAYMENT METHODS
bottom of page