top of page

УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

Ви благодариме што ја посетивте нашата страница која е во сопственост и управувана од страна на Марина Козметик Лаб.  Ве молиме внимателно прочитајте ги овие услови за користење („Услови за користење“) пред да ги користите услугите. ОВИЕ УСЛОВИ НА КОРИСТЕЊЕ ГИ ОПРЕДЕЛУВААТ ЗАКОНСКИ ОБВРЗУВАЧКИТЕ УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ОВАА СТРАНИЦА И СИТЕ ПОВРЗАНИ УСЛУГИ, ФУНКЦИОНАЛНОСТИ, СОДРЖИНИ, АПЛИКАЦИИ, ПОНУДЕНИ ВИЏЕТИ („САЈТОТ“) ИЛИ БИЛО КУПУВАЊА КОИ ЌЕ ГИ ИЗВРШИТЕ.

 

Овие Услови за користење важат за сите корисници на страницата, вклучувајќи ги, без ограничување, корисници кои придонесуваат за содржина, информации и други материјали или услуги на страницата. Доколку не се согласувате со Условите за користење, тогаш немате право на пристап, прегледување, преземање или на друг начин,  користење на страницата или да купувате каква било козметика.

 

Можеме по наше дискреционо право да менуваме, додаваме или бришеме делови од овие Услови за користење во секое време на натамошна основа. Ваша одговорност е да ги проверите овие Услови за користење за промени пред да ја користите страницата, а вашата континуирана употреба на страницата по објавувањето на промените на овие Услови за користење претставува прифаќање на какви било промени.

 

Приватност

Развивме Политика за приватност со цел да ве информираме за нашите практики во однос на собирањето, користењето, откривањето и заштитата на личните информации. Политиката за приватност, која е вградена во овие Услови за користење, можете да ја најдете на нашата страница и со користење на оваа страница се согласувате со условите на Политиката за приватност.

 

Општи услови за користење

Освен ако не е поинаку наведено, производите и услугите на страницата се наменети само за лични, некомерцијални цели. Се согласувате да ја користите страницата само за законски, некомерцијални цели и во согласност со сите меѓународни, федерални, државни и локални закони. Освен како што е изрично дозволено во овие Услови за користење, не смеете да користите, репродуцирате, дистрибуирате, менувате, копирате, објавувате, прикажувате, пренесувате, прилагодувате, врамувате, поврзувате, изнајмувате, давате на заем, продавате, лиценцирате или на кој било начин, да ја користите содржината на страницата.

 

Подобност

Вие застапувате и гарантирате дека (а) сте полнолетни согласно важечките прописи во земјата во која живеете, (б) претходно не сте биле суспендирани или отстранети од страницата, (в) немате повеќе од една (1) сметка на страницата истовремено; (г) ќе ни дадете вистинити, точни, тековни и целосни информации ако се регистрирате за корисничка сметка и/или нарачки (дефинирани подолу). Ако веруваме или се сомневаме дека вашите информации не се вистинити, точни, тековни или целосни, или се сомневаме дека е лажна употреба на страницата преку какви било автоматизирани алатки или на друг начин, може да го одбиеме или прекинеме вашиот пристап до страницата или услугите (или кој било дел од нив) и (д) дека имате целосна моќ и овластување да влезете во полноправен однос согласно Условите за користење и притоа да не прекршите кој било друг договор во кој сте страна.

 

Вашата сметка

Кога креирате сметка, од вас се бара да го наведете вашето име и адреса на е-пошта и да изберете лозинка ( вашите „Информации за сметката“), кои не смеете да ги пренесувате или споделувате со трети страни. Ако некој пристапи до нашата страница или услуги користејќи ги информациите за вашата сметка, ние ќе се потпреме на тие информации за сметката и ќе претпоставиме дека навистина вие или вашиот претставник пристапува до страницата и услугите. Вие сте единствено одговорни за секаква употреба на информациите за вашата сметка и за сите нарачки и активности што се случуваат според или во врска со сметката. Без ограничување на какви било права кои инаку може да ги имаме, го задржуваме правото да преземеме секакви дејства, кои што се сметаат дека се неопходни или разумни, за да се обезбеди безбедноста на страницата и вашата сметка, вклучително и без ограничување, укинување на вашата сметка, промена на вашата лозинка, или барање дополнителни информации за овластување трансакции на вашата сметка. Се согласувате да бидете одговорни за било кој чин или пропуст на кои било корисници кои пристапуваат на страницата или услугите со информациите од Вашата сметка, што, доколку ги преземале од вас, ќе се смета за прекршување на овие Услови за користење. Не смеете да користите туѓа сметка без дозвола на сопственикот на сметката. Ве молиме веднаш да не известите доколку дознаете дека информациите за вашата сметка се користат без овластување. Се согласувате да не се регистрирате за повеќе од една сметка, да не се регистрирате за сметка во име на поединец, без овластување од тој поединец или да се регистрирате за сметка во име на која било група или ентитет.

 

Корисничка содржина

Ги поздравуваме корисничките коментари, информации и поднесоци. Покрај тоа, вие и другите корисници на страницата од време на време може да имате можност да објавувате на страницата одредени идеи, концепти, информации, податоци, текст, музика, звук, фотографии, графики, видео, пораки, коментари за нашите производи, рекламирање и други промотивни материјали или настани, факти, совети, мислења и друг материјал („Корисничка содржина“). Согласно нашата Политика за приватност, целата корисничка содржина што ја објавувате на оваа страница ќе се третира како недоверлива, истата нема да се смета за Ваша сопственост и може да се гледа од страна на вас и/или други корисници на оваа страница. Исто така, се согласувате дека ние, нашите филијали и нашите носители на лиценца сме слободни да користиме какви било идеи, концепти, знаење или техники содржани во која било корисничка содржина што ни ја испраќате за која било цел, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, развој, производство и маркетинг производи, услуги и содржини со користење на такви информации, без никаков кредит, известување, одобрение или компензација за вас.

 

Не можеме да гарантираме дека другите корисници нема да ја копираат, менуваат, дистрибуираат или на друг начин ја користат Корисничката содржина што ја споделувате. Затоа, ако имате идеја или информација што би сакале да ја чувате доверлива и/или не сакате другите да ја користат, не ја објавувајте на страницата. Ние и нашите соработници не сме одговорни за било каква злоупотреба или злоупотреба од која било корисничка содржина што ја објавувате на страницата.

 

Преглед на поднесоци

Ние немаме обврска да го потврдиме идентитетот на кој било корисник кога се поврзува со страницата или да ја надгледуваме корисничката содржина што е обезбедена од корисниците. Запознаени сте дека ние може или не може да извршиме претходна проверка, следење, прегледување, уредување или бришење на корисничките содржини објавени од вас и од други корисници на страницата. Ние и нашите назначени лица го задржуваме правото да менуваме, преместуваме, одбиваме, блокираме или отстрануваме која било корисничка содржина, целосно или делумно, од која било причина или без причина, со или без известување. Ние и нашите назначени лица, исто така, го задржуваме правото да пристапиме, читаме, зачувуваме и откриваме какви било информации кои што разумно веруваме дека се неопходни за (i) да се задоволи секој важечки закон, регулатива, правен процес или владино барање, (ii) да се спроведат овие Услови за користење, вклучително и истрага за потенцијални прекршувања на истите, (iii) откривање, спречување или на друг начин решавање на измами, безбедносни или технички проблеми, (iv) одговарање на барањата за поддршка на корисниците или (v) заштита на нашите права, имот или безбедност, корисниците на страницата и јавноста.

 

Однесување на корисникот

Со објавување на корисничка содржина во или на друг начин користејќи која било услуга за комуникација или друга интерактивна услуга што може да ви биде достапна на или преку страницата, се согласувате дека сте единственото одговорно лице и/или субјект од кој потекнува таквата корисничка содржина. Покрај тоа, се согласувате да не пристапувате или да ја користите страницата за која било цел што е забранета со овие Услови за користење. Вие сте одговорни за целата ваша активност во врска со страницата.

 

Како пример, а не како ограничување, се согласувате (и нема да дозволите на трета страна) страницата да  ја користи за: (а) прикачување, објавување, е-пошта или на друг начин пренос на која било корисничка содржина што е неточна, незаконска, штетна, заканувачка, засрамувачка, навредлива, вознемирувачка, клеветничка, вулгарна, непристојна,  измамничка, навлегува во туѓата приватност, шири омраза или содржи или прикажува голотија или експлицитни или графички описи за сексуални или насилни дејствија (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, сексуален јазик од насилна или заканувачка природа насочен кон друг поединец или група на поединци), или е на друг начин несоодветна како што е утврдено со дискреционо право од страна на Марина Козметик Лаб.; (б) да му наштети на кое било лице и на кој било начин; (в) прикачување, објавување, е-пошта или на друг начин пренесување која било корисничка содржина што (i) виктимизира, вознемирува, понижува или заплашува поединец или група поединци врз основа на која било недозволена класификација, вклучително, без ограничување, религија, пол, сексуална ориентација, раса, боја, вера, етничка припадност, национално потекло, државјанство, возраст, брачен статус, статус на ветеран или инвалидитет; (ii) повредува кој било патент, трговска марка, трговска тајна, авторско право, право на јавност или друго интелектуално или сопственичко право на која било страна; и (iii) немате право да пренесувате според кој било закон или според кој било договорен или доверлив однос (како што се инсајдерски информации, интелектуални, сопственички или доверливи информации научени или откриени како дел од работните односи или според договори за неоткривање); (г) прикачувате, објавувате, е-пошта или на друг начин пренесувате каков било материјал што содржи софтверски вируси или кој било друг компјутерски код, датотеки, црви, логички бомби или програми дизајнирани или наменети да ја прекинат, оневозможат, оштетат, уништат или ограничат функционалноста на страницата или кој било компјутерски софтвер или хардвер или телекомуникациска опрема или која било друга слична деструктивна активност; (д) да добиете неовластен пристап до кој било систем, податоци, лозинки или други информации; (ѓ) да се меша или да ја наруши страницата или серверите или мрежите поврзани со страницата или да не ги почитувате сите барања, процедури, политики или прописи на мрежите поврзани со страницата; (е) намерно или ненамерно да ги прекршува сите важечки локални, државни, национални или меѓународни права и сите правила, прописи, наредби, директиви и слично кои имаат сила на закон; (ж) прикачувате, објавувате, е-пошта или на друг начин пренесете каков било материјал или преземете какви било други дејствија во однос на вашата употреба на страницата, што би претставувало или на друг начин би поттикнало криминално однесување или однесување што може да доведе до граѓански одговорност; (з) за комерцијални цели, вклучително, без ограничување, доставување материјал за да се побараат средства или да се промовира, рекламира или да се бара продажба на стоки или услуги; (ѕ) да бара други да се приклучат или да станат членови на која било друга комерцијална онлајн услуга или друга онлајн или офлајн група или организација; (и) да имитирате кое било друго лице или ентитет, вклучително и со обезбедување на какви било лажни лични информации (вклучувајќи лажно корисничко име) или создавање каква било сметка за кој било друг освен за вас; (ј) да поднесе документи за идентификација на кое било лице или чувствителни финансиски информации; или (к) ја прекршува Политиката за приватност. Прекршувањето на кое било од горенаведеното може да резултира со итно укинување на вашата сметка за пристап и користење на страницата и може да ве подложи на казни и други правни последици. Го задржуваме правото, но нема да имаме обврска да ја испитаме вашата употреба на страницата со цел (1) да утврдиме дали настанало прекршување на Условите за користење или (2) да се усогласиме со кој било применлив закон, регулатива, правен процес или владино барање.

 

Без одобрување

Ние не ги контролираме корисничките содржини објавени на страницата и, како такви, не даваме никакви забелешки или гаранции во врска со содржината на корисниците или нејзината вистинитост, точност, доверливост, интегритет или квалитет. Ние не одредуваме дали корисничката содржина ги прекршува правата на другите и немаме контрола врз тоа дали содржината на корисникот е од природа што вие или другите корисници може да ја сметате за навредлива. Корисничката содржина ги вклучува мислењата, изјавите и другите содржини на трети страни, а не нашите. Потврдувате и се согласувате дека информациите и ставовите изразени од вас и другите корисници во Корисничката содржина што се појавува на страницата не мора да ги одразуваат нашите ставови или ставовите на нашите даватели на содржина, огласувачи, спонзори, соработници или поврзани субјекти, а ние не поддржуваме или одобруваме која било корисничка содржина или која било друга содржина објавена од вас или кој било друг корисник на или на друг начин достапна преку страницата.

 

Нашето право да користиме корисничка содржина

Не мора да ни поднесувате ништо, но ако изберете да поднесете која било корисничка содржина на страницата, таа ќе се смета за недоверлива и може да се користи од нас, нашите филијали или други без ограничување. Вие застапувате и гарантирате дека поседувате или на друг начин контролирате правата во и на корисничката содржина што ја поднесувате и дека нашето јавно објавување и користење на таа корисничка содржина нема да ги наруши или прекршува правата на која било трета страна на кој било начин, вклучително и без ограничување какви било права на приватност, права на публицитет, авторски права, договорни права или која било друга интелектуална сопственост или сопственички права. Со поднесување, испраќање, објавување, прикачување, менување или на друг начин давање информации, материјал или каква било друга комуникација до нас, вклучително и корисничка содржина, без разлика дали е побарана или несакана, вие ни давате нам и на нашите назначени лица без авторски права, целосно платени, неограничени, ширум светот, вечно, неотповикливо, неексклузивно и целосно преносливо, доделено, право за користење, копирање, репродуцирање, менување, прилагодување, објавување, преведување, создавање изведени дела од, подобрување, дистрибуција, комерцијализирање, изведување или прикажување на таква корисничка содржина (целосно или делумно) ширум светот и/или право да ја вклучиме во други дела во која било форма, медиуми или технологија (сега позната или подоцна развиена) за која било цел, вклучувајќи, без ограничување, рекламирање и промотивни цели, репродукција, пренос, објавување , емитување и објавување без дополнителна ваша согласност или известување, кредитирање и/или надомест на вас или на било која трета страна. Исто така, со ова му давате на секој корисник на страницата неексклузивно право за пристап до вашата корисничка содржина преку страницата и за користење, уредување, менување, репродуцирање, дистрибуирање, подготовка на изведени дела на, прикажување и изведување на таквите кориснички содржини. Ние и нашите назначени лица, исто така, имаме право, но не и обврска, да го користиме вашето корисничко име (и вистинското име, слика, сличност или други информации за идентификација, доколку се дадени, во врска со содржината на корисникот), градот и државата во врска со емитувањето, печатењето, онлајн или друга употреба или објавување на вашата корисничка содржина. Ние и нашите назначени лица може да користиме или на друг начин да пренесуваме, отстраниме или да располагаме со која било и целата корисничка содржина без ограничување и корисниците на страницата нема да имаат право на каква било компензација за каква било таква употреба, пренос или располагање со корисничките содржини од наша страна. Без оглед на горенаведеното, личните податоци, доколку ги има, вклучени во корисничката содржина ќе се постапуваат во согласност со нашата Политика за приватност.

 

Материјали за пренос

Вие разбирате дека техничката обработка и пренос на страницата може да вклучи (а) преноси преку различни мрежи и (б) промени за да се усогласат и да се приспособат на техничките барања на поврзувачките мрежи или уреди. Ние не преземаме никаква одговорност за бришењето или неуспехот да складираме објави или други информации доставени од вас или од други корисници на страницата.

 

Вие се согласувате дека нема да собирате или складирате информации за корисниците на страницата или содржината на корисникот или да ги користите таквите информации за која било цел што не е во согласност со целта на страницата или за целите на пренесување или олеснување на преносот на несакани реклами, спамови или на големи електронски пошти или комуникации. Вие не смеете: (i) да преземете какви било активности што наметнуваат или може да наметнат (како што е утврдено од Наша страна по наше дискреционо право) неразумно или непропорционално големо оптоварување на нашата инфраструктура; (ii) да се меша или да се обиде да се меша во правилното функционирање на страницата или какви било активности спроведени на страницата; (iii) да ги заобиколиме сите мерки што можеме да ги користиме за да го спречиме или ограничиме пристапот до страницата или до делови од неа (или други сметки, компјутерски системи или мрежи поврзани на страницата); (iv) да извршите каква било форма на автоматски одговор или „спам“ на страницата; (v) да користете рачен или автоматизиран софтвер, уреди или други процеси за „ползи“ или „пајаци“ на која било секција на страницата; или (vi) собирете или бришете каква било содржина од страницата.

 

 

Достапност на производот

Достапноста на производите и услугите опишани на страницата и описите на таквите производи и услуги може да се разликуваат врз основа на локацијата и времето.

 

Автоматско надополнување

Оваа страница може да ви понуди можност да се претплатите на автоматско надополнување на купувањето. Вашата претплата ќе продолжи додека не ја откажете. Повторувачка наплата (во износот на производот избран за автоматско надополнување) автоматски ќе се наплаќа на вашата кредитна картичка секој пат кога ќе се испорача нарачката. Распоредот за испорака ќе ја следи фреквенцијата што сте ја побарале кога сте го избрале производот. Нема минимален рок на претплата и минимална обврска за купување.

 

Нарачки, забрана за препродавање

Иако нашата практика е да ги потврдуваме нарачките преку е-пошта, приемот на потврда за нарачка преку е-пошта не претставува наше прифаќање на нарачка или наша потврда за понудата за продажба на производ или услуга. Го задржуваме правото, без претходна најава, да ја ограничиме количината на нарачката на кој било производ или услуга и/или да одбиеме услуга на кој било клиент. Исто така, може да бараме проверка на информациите пред прифаќањето и/или испраќањето на која било нарачка.

 

Сите испратени нарачки се направени во согласност со договор за испорака. Ова значи дека ризикот од загуба и сопственоста за таквите артикли поминуваат на вас по нашата испорака до превозникот.

 

Не смеете да купувате артикал од оваа страница за препродажба од Ваша страна или од страна на  кое било друго лице. Цените прикажани на страницата се цитирани во локална валута и се наменети да бидат валидни и ефективни ширум светот. Имаме право да одбиеме или откажеме нарачки, вклучително, но не ограничувајќи се на нарачки каде што производот(ите) се наведени по погрешна цена, без оглед на тоа дали нарачката е потврдена или е наплатена од вашата кредитна картичка. Ако вашата кредитна картичка веќе е наплатена за купувањето и вашата нарачка е откажана, ние ќе ви издадеме кредит на сметката на вашата кредитна картичка.

 

Правата на интелектуална сопственост

Освен ако не е поинаку предвидено во овие Услови за употреба или без наша изречна претходна писмена дозвола, не смеете и се согласувате дека нема да користите, објавувате, репродуцирате, прикажувате, јавно изведувате, создавате изведени дела од, обратно инженерство или декомпајлирање, расклопување , дистрибуирање, лиценцирање, пренесување, продавање, копирање, објавување, внесување во база на податоци, поставување, пренесување или менување на Комерцијалниот материјал или кој било дел од него, за која било цел или на кој било начин, метод или процес сега познат или подоцна развиен. Измената на материјалите што се појавуваат на страницата или употребата на такви материјали за која било друга цел е кршење на нашите авторски и други сопственички права.

Побарувања во врска со прекршување на авторските права

Ако сте сопственик на авторски права или негов застапник и верувате дека која било корисничка содржина или друга содржина на страницата ги прекршува вашите авторски права, можете да поднесете известување во согласност со Законот за авторски права во дигитална форма до нашиот агент за авторски права со следните информации во писмена форма:

 

Физички или електронски потпис на сопственикот или лице овластено да дејствува во име на сопственикот на ексклузивно право што наводно е повредено;

Идентификација на делото заштитено со авторски права за кое се тврди дека е прекршено или, ако повеќе дела заштитени со авторски права се опфатени со едно известување, репрезентативна листа на такви дела;

Идентификација на материјалот за кој се тврди дека прекршува или дека е предмет на прекршувачки активности и кој треба да се отстрани или пристапот до кој треба да се оневозможи и информации разумно доволни за да ни дозволат да го лоцираме материјалот;

Информации разумно доволни за да ни овозможат да контактираме со вас, како што се вашето име, адреса, телефонски број и, доколку се достапни, вашата адреса на е-пошта;

Ваша изјава дека добронамерно верувате дека спорната употреба не е овластена од сопственикот на авторските права, неговиот застапник или законот; и Изјава, под заклетва за лажно сведочење, дека информациите во горенаведеното известување се точни и дека сте, или сте овластени да дејствувате во име на, сопственик на ексклузивно право што наводно е повредено.

Ако не ги исполните сите барања наведени погоре, вашето известување  можеби нема да биде ефективно. Нашиот назначен застапник за авторски права за за наводното прекршување е:

 

Василка Јордановска

Марина козметичка лабораторија

ул.Архиепископ Михаил 24

1400 Велес

Северна Македонија

 

Откако ќе добиеме ефективно известување за тврденото прекршување, ќе го обработиме и испитаме приговорот и, доколку е соодветно, ќе дејствуваме брзо за да го отстраниме или оневозможиме пристапот до материјалот за кој се тврди дека се прекршува. Ние, исто така, ќе преземеме разумни чекори веднаш да го известиме корисникот дека материјалот е отстранет или оневозможен на ваше барање.

 

Овој процес на известување не ја ограничува способноста на Марина Козметик Лаб да остварува какви било други права или да следи какви било други правни лекови што може да ги има за да одговори на тврдењата за прекршување.

 

Прекин на сметка

Наша политика е да ги прекинеме, во соодветни околности, сметките или пристапот на корисниците кои постојано ги прекршуваат авторските права.

 

Прекин на сметка

Можеме, во соодветни околности, да го укинеме вашиот налог на страницата и за која било или за сите придружни веб-локации доколку сте повторен прекршител. Ако пак, имате информација дека некој друг корисник е повторен прекршувач, ве молиме следете ги упатствата погоре за да го контактирате нашиот агент за авторски права и да ни дадете доволно информации за да потврдиме дека корисникот е повторен прекршувач.

 

Веб-страници и врски на трети страни

Можеби ќе можете да се поврзете со веб-страници, услуги или ресурси на Интернет од трети страни до страницата, а веб-страниците, услугите или ресурсите на трети страни може да содржат врски до страницата (заедно, „Поврзани страници“). Ние не сме одговорни за содржината, достапноста, рекламирањето, производите, услугите или другите материјали на таквите поврзани страници, или какви било дополнителни врски содржани во нив, а нашето вклучување на линкови до поврзаните сајтови на сајтовите не значи дека поддржуваме или одобрувајте какви било материјали содржани или достапни преку, поврзаните страници. Во никој случај нема да бидеме одговорни, директно или индиректно, кон вас или кое било друго лице или ентитет за каква било загуба или штета што произлегува од или предизвикана од создавањето или користењето на поврзаните страници или информациите или материјалите до кои се пристапува преку овие поврзани страници.

 

Трговци од трета страна

Сајтот може да ви овозможи да нарачувате и примате производи, информации и услуги од бизниси кои не се во наша сопственост или управувани од нас. Купувањето, плаќањето, гаранцијата,  испораката, одржувањето и сите други прашања во врска со стоката, услугите или информациите, мислењето или советите нарачани или примени од таквите бизниси се исклучиво помеѓу вас и таквите бизниси. Ние не ги поддржуваме или гарантираме таквите производи, информации или услуги. Ние нема да бидеме страна или на кој било начин одговорни за следење на која било трансакција помеѓу вас и трети лица добавувачи на такви производи, услуги или информации, или за обезбедување на доверливост на вашите трансакции.

 

Ние сме учесник во програма за придружно рекламирање дизајнирана да обезбеди промет преку поврзување со поврзани страници.

 

Реклами, спонзорства, ко-промоции и други партнерства

Можеме да прикажуваме реклами за стоки и услуги на трета страна на страницата, вклучително и во врска со ко-промоции, спонзорства и други слични партнерски аранжмани. Ние не поддржуваме, не застапуваме и не сме одговорни за безбедноста, квалитетот, точноста, доверливоста, интегритетот или законитоста на какви било такви рекламирани стоки или услуги.

 

Натпревари

Оваа страница може, од време на време, да содржи натпревари кои нудат награди или кои бараат од вас да поднесете материјал или информации за себе. Секој натпревар има свои правила, кои мора да ги прочитате и да се согласите пред да влезете.

 

Настани

Може да бидете поканети или да бидете прашани да присуствувате на настани што ги спонзорираме, или настани што ги одржуваат други членови и корисници на страницата кои на кој било начин не се поврзани со нас (колективно, „Настани“). Вашето учество на какви било Настани е на ваш сопствен ризик.

Престанок

Можеме да го прекинеме или суспендираме вашиот пристап до страницата, да го избришеме вашиот профил и која било содржина или информација што сте ја објавиле на страницата и/или да ви забраниме да ја користите или пристапувате до страницата (или кој било дел, аспект или карактеристика на страницата) од која било причина, или без причина, во секое време по наше дискреционо право, со или без известување до вас. Престанокот стапува на сила веднаш, и може да резултира со одземање и уништување на сите информации поврзани со вас и вашите активности во врска со страницата. Ако сакате да ја прекинете вашата сметка, можете да го сторите тоа следејќи ги упатствата на страницата. Сите такси платени согласно горенаведеното се неповратни. Во случај на раскинување, сепак ќе бидете обврзани со вашите обврски според овие Услови за користење.

 

Владеачко право; Генерални информации

Ние ја контролираме и управуваме страницата од нашите канцеларии во Северна Македонија. Додека ги покануваме посетителите од сите делови на светот да ја посетат страницата, посетителите потврдуваат дека страницата и сите активности достапни на и преку страницата се регулирани со законите на Северна Македонија. Ние не тврдиме дека материјалите на страницата се соодветни или достапни за употреба на други локации. Лицата кои избираат да пристапат на страницата од други локации го прават тоа самоиницијативно и се одговорни за усогласеноста со локалните закони.

 

Се согласувате дека законите на Северна Македонија, со исклучок на правилата за судир на закони, и овие Услови за користење, нашата Политика за приватност и сите други политики објавени од време на време на страницата што се применуваат за вашата употреба на страницата, ќе ја регулираат вашата употреба на страницата. Ве молиме имајте во предвид дека вашето користење на страницата може да подлежи на други локални, државни, национални и меѓународни закони. Вие изрично се согласувате дека ексклузивната јурисдикција за какво било барање или спор со нас (или која било од нашите филијали) или на кој било начин се однесува на вашата употреба на страницата е во судовите на Северна Македонија, и понатаму се согласувате и изрично се согласувате со користењето на јурисдикција на судовите во Северна Македонија, во врска со кој било таков спор и вклучително и какво било барање што нѐ вклучува нас или нашите филијали, подружници, вработени, изведувачи, службеници, директори, телекомуникациски провајдери и даватели на содржини.

 

Арбитража

Со користење на оваа страница, вие се согласувате дека Марина Козметик Лаб или една од нејзините филијали по сопствена дискреција, може да бара: (1) сите спорови и причини за дејствување поврзани со овие Услови, страницата и поврзаните понуди ќе се решаваат поединечно, без прибегнување кон каква било форма на колективна постапка, и исклучиво со конечна и обврзувачка арбитража според правилата на Арбитражата што се применуваат во Северна Македонија, според истото, ќе се регулира и толкувањето, извршувањето и сите постапки во таквата арбитража; и (3) пресудата по ваквата арбитражна одлука може да се донесе во кој било суд на територијата на Северна Македонија која има јурисдикција. Разбирате и се согласувате дека се откажувате од вашето право да тужите или да поведете постапка пред суд за да ги потврдите или браните вашите права според овој договор.

 

Печатената верзија на Условите за користење и секое известување дадено во електронска форма ќе биде дозволено во судска или управна постапка заснована или поврзана со Условите за користење во иста мера и предмет на истите услови како и другите деловни документи и записи првично генерирани и одржувани во печатена форма.

 

Овие Услови за користење се целиот договор помеѓу вас и нас во однос на страницата и која било корисничка содржина и ги заменуваат сите претходни или современи комуникации и предлози (без разлика дали се усни, писмени или електронски) помеѓу вас и нас во однос на тие прашања. Доколку се утврди дека некоја одредба од овие Услови за користење е незаконска или неприменлива, остатокот од Условите за користење нема да бидат засегнати и ќе продолжат да бидат целосно валидни, обврзувачки и применливи. Неуспехот на која било од страните да оствари кое било право предвидено со овие Услови на користење, во било кој поглед нема да се смета за откажување од какви било понатамошни права согласно со условите. Ниту една агенција, партнерство, заедничко вложување или работен однос не се создаваат како резултат на овие Услови за користење и ниту една од страните нема овластување од кој било вид да ја обврзува другата во овој поглед.

 

Известувања

Освен ако не е поинаку наведено во овие Услови за користење, сите известувања според овие Услови за користење ќе бидат во писмена форма и ќе се смета дека се уредно дадени кога ќе бидат примени, доколку се лично испорачани или испратени по заверена или препорачана пошта, со потврда за враќање; кога приемот е електронски потврден, доколку е пренесен по факсимил или е-пошта; или следниот ден по неговото испраќање, доколку е испратено за испорака ден после испраќање од овластена служба за испорака преку ноќ.

 

Ве молиме слободно контактирајте со нас преку еден од методите опишани во секцијата "Контакт со нас", на нашата страница. Се согласувате дека можеме да ви испратиме известувања во врска со користењето на страницата преку електронска пошта, општо известување објавено на страницата или со писмена комуникација доставено или по курир или по пошта на вашата е-пошта или адреса за пошта што е забележана во нашата евиденција од од време на време.

 

Овие Услови за користење последен пат се ажурирани во март 2022 година.

PAYMENT METHODS
bottom of page