top of page

ТОКОФЕРОЛ

Токоферолот е активна форма на витамин Е. Поседува одлични хидратантни и навлажнувачки својства. Достапен е како d-α-токоферол,  d-β-токоферол, d-γ-токоферол и d-δ-токоферол. Тој е одличен антиоксиданс, ја одложува оксидацијата на производите и го продолжува рокот на траење на козметичките производи.

 

Молекуларна тежина: 430,71 g/mol (α-токоферол)

 

INCI : Tocopherol

 

CAS: 59-02-9, 16698-35-4, 54-28-4, 119-13-1

 

 

 

 

Референци:

 

„Трансферсоми оптоварени со токоферол: ин витро антиоксидантна активност и ефикасност во регенерација на кожата“- Меѓународен журнал за фармакологија, ноември 2018 година, страници:34-41

 

„Наноструктуриран гел за носач на липиди базиран на масни киселини со α-токоферол“: ин витро и ин виво евалуација за навлажнувачки и антиејџ ефекти - Журнал за козметичка дерматологија, ноември 2020 година; Страници::3067-3076

TOCOPHEROL1.png
TOCOPHEROL2.png
TOCOPHEROL3.png
TOCOPHEROL4.png
bottom of page